#

Eğer eğitim kurumunuzda ÇÖZELİM KANKA varsa bilirsiniz ki öğrencilerin sorduğu her soru eşsizdir. Öğretmenleriniz de bilirler ki karşılarına tekrar tekrar aynı sorular gelemeyecek ve her yeni soru da öğrencilerini yeni şeyler öğretebileceklerdir.

İçinde olduğumuz şu pandemi günlerde okullarımız kapalı olsalar da biliyoruz ki çeşitli uzaktan eğitim yöntem ve teknolojileriyle eğitim öğretim devam ediyor. Ancak çözülmesi en zor temel sorunlardan bir tanesi var ki öğretmenlerimizi en çok yoran cinsten. Öğrencilerin yapamadıkları soruları sormaları ve bunları çözmek.

Eğitim kurumları bu soruna çeşitli mesajlaşma uygulamaları ve sohbet grupları ile çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bu yol kısmen bir çözüm olsa da kısa vadeli ve oldukça verimsiz sonuçlar doğruyor. Bunlardan en önemlisi bu uygulamalarda öğrencilerin sorduğu sorular inanılmaz derecede kendini tekrar edebiliyor. Yani bir öğrenci x sorusunu bu gruba atıyor ve cevap bekliyor. Ardından başka bir öğrenci başka bir soru… Bu böyle devam ederken başka bir öğrenci yapamadığı x sorusunu tekrar grupta paylaşıyor. Yukarıya doğru biriken sorular ve tekrar eden sorular derken öğretmenlerimiz bu karmaşanın içinde boğulabiliyor. Ya bazı sorular çözümsüz kalırken bazı sorular ise tekrar tekrar çözülmek zorunda kalınıyor.

Günün sonun mutsuz öğrenciler ve yorgun öğretmenler…

İşte ÇÖZELİM KANKA da tam burada devre giriyor ve hem öğretmenleri hem de öğrencileri bu dertten kurtarıyor. Nasıl mı? Öğrenciler yapamadığı soruları ÇÖZELİM KANKA’ya fotoğraflarını çekerek yüklüyor. ÇÖZELİM KANKA’nın yazılımında bulunan gelişmiş OCR sistemi soruyu tanıyor. Eğer daha önce sorulmuş ve çözümü de yapılmış bir soruysa öğrenciye direkt olarak çözümü gösteriyor. Öğretmenler ise eğer yeni bir soru gelmişse ister kâğıt üstünde bu soruyu çözüp fotoğrafını yüklüyor ister direkt olarak ekranda ses ve video kaydıyla sorunun çözümünü öğrenciye sunuyor. Böylelikle o kurumda sorulan her soru ve çözümü tüm öğrencilerin erişimine sunuluyor. Hem verimlilik artıyor hem de başarı…